Boris Krajnc se z IT tehnologijo ukvarja že več kot 20 let.  V tem času se je specializiral za področje informacijske varnosti, kjer sedaj kot strokovnjak za kibernetsko varnost in certificiran etični heker izvaja varnostne preglede IT  in OT okolij, forenzične analize ter ozavešča uporabnike o pravilnih oz. nevarnih reakcijah (pri ravnanju z gesli, odpiranju ‘lažnih’ e-sporočil in povezav…). Bogate praktične izkušnje nadgrajuje z nenehnim izobraževanjem. Plod pridobljenega znanja so številni certifikati –  CEH, CCNP, CCNA-SEC, ECNA in GICSP.

1. sekcija: Pravo in informacijska varnost – izzivi in rešitve
• Vsi vemo za IT-varnost, kaj pa varnost v industriji?
Kibernetska varnost je postala osrednja tema v sodobni družbi, saj se vse več našega vsakdanjega življenja prenaša v digitalno obliko. Zavedati pa se moramo, da so nevarnosti kibernetskih napadov prešle tudi v »fizično sfero«, saj posegajo v industrijske procese in kritično infrastrukturo. Industrijska varnost oziroma varnost v okoljih operativne tehnologije ni več le vprašanje upravljanja naprav in opreme v tovarnah, ampak se razteza na kritične sisteme, kot so energetska omrežja, prometna infrastruktura in oskrba s pitno vodo. Napadi na te sisteme lahko povzročijo katastrofalne posledice, ki segajo od prekinitve oskrbe z energijo do ogrožanja varnosti in zdravja ljudi. Kritična infrastruktura, ki je bistvena za delovanje družbe, postaja vse bolj ranljiva zaradi povezljivosti in digitalizacije. Čeprav so tehnološki napredki omogočili večjo učinkovitost in integracijo, so hkrati ustvarili nove priložnosti za kibernetske napade in zlorabe. Na predavanju bo pojasnjeno, kje so največje vrzeli in kako jih lahko z osnovnimi prijemi zaščitimo.

O predavatelju
 • Telekom Slovenije, d. d.
 • 1. sekcija: Pravo in informacijska varnost – izzivi in rešitve
  Vsi vemo za IT-varnost, kaj pa varnost v industriji?
Želite zastaviti vprašanja predavatelju?

  Events of the Speaker
  You might also love these events.
  16.05.2022
  Lorem ipsum dolor sit amet, voluptua iracundia an pri, his utinam principes dignissim ad. Ne nec dolore oblique nusquam, cu luptatum volutpat delicatissimi has.