dr. Samo Tomažič

Dr. Samo Tomažič je že več kot 20 let zaposlen na Upravi RS za jedrsko varnost. Vodi Sektor za kibernetsko varnost, njegove naloge in odgovornosti so odziv na incidente, izvedba presoj in inšpekcij kibernetske varnosti ter organizacija vaj in usposabljanj. Že vrsto let je priznan strokovnjak za kibernetsko varnost v jedrskih objektih tako doma kot mednarodno. Sodeluje na mednarodnih misijah, posvetovalnih sestankih in predava na področju presoj digitalnih sistemov in odzivov na kibernetske napade. Je ustanovitelj in predsednik nacionalne Skupine za kibernetsko varnost v jedrskih objektih.

4. sekcija: Zakonodaja in informacijska varnost v energetiki
• Zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi v jedrskem sektorju, dr. Saša Kuhar in dr. Samo Tomažič
Kibernetska varnost v dobavni verigi jedrskega sektorja je ključna za zaščito pred morebitnimi kibernetskimi grožnjami, ki bi lahko ogrozile varnost in delovanje jedrskih objektov. Na predavanju bodo celovito pregledani izzivi, strategije in najboljše prakse za zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi jedrskega sektorja. Na podlagi literature, regulativnih okvirov in standardov bo ponujen vpogled v pristope za ublažitev ranljivosti, ki so pomembni za dobavno verigo jedrskega sektorja. Predstavljena bo tudi mednarodna vaja, razvita v Sloveniji, ki jo je Mednarodna agencija za atomsko energijo prepoznala kot dobro prakso in pomembno za jedrski sektor tudi v prihodnje.

O predavatelju
 • Uprava Republike Slovenije za jedrsko varnost
 • 4. sekcija: Zakonodaja in informacijska varnost v energetiki
  • Zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi v jedrskem sektorju
Želite zastaviti vprašanja predavatelju?

  Events of the Speaker
  You might also love these events.
  16.05.2022
  Lorem ipsum dolor sit amet, voluptua iracundia an pri, his utinam principes dignissim ad. Ne nec dolore oblique nusquam, cu luptatum volutpat delicatissimi has.