Doc. dr. Saša Kuhar je zaposlena na Upravi RS za jedrsko varnost, v Sektorju za pripravljenost na izredne dogodke. Ima večletne izkušnje s področij zagotavljanja jedrske varnosti ter priprave relevantnih predpisov in zakonodaje. Ključne dokumente in projekte, pri katerih je sodelovala, je Mednarodna agencija za atomsko energijo prepoznala kot dobro prakso. Sodeluje pri mednarodnih projektih in v delovnih skupinah mednarodnih organizacij (HERCA, OECD NEA, MAAE). Sodeluje tudi s Sektorjem za kibernetsko varnost pri pripravi serije vaj KiVA s področja kibernetske varnosti v jedrskih objektih in je članica Skupine za obvladovanje izrednega dogodka. Poleg tega je zunanja sodelavka Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, kjer ima znanstveni naziv docentka za področje varnostnih ved.

4. sekcija: Zakonodaja in informacijska varnost v energetiki
• Zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi v jedrskem sektorju, dr. Saša Kuhar in dr. Samo Tomažič
Kibernetska varnost v dobavni verigi jedrskega sektorja je ključna za zaščito pred morebitnimi kibernetskimi grožnjami, ki bi lahko ogrozile varnost in delovanje jedrskih objektov. Na predavanju bodo celovito pregledani izzivi, strategije in najboljše prakse za zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi jedrskega sektorja. Na podlagi literature, regulativnih okvirov in standardov bo ponujen vpogled v pristope za ublažitev ranljivosti, ki so pomembni za dobavno verigo jedrskega sektorja. Predstavljena bo tudi mednarodna vaja, razvita v Sloveniji, ki jo je Mednarodna agencija za atomsko energijo prepoznala kot dobro prakso in pomembno za jedrski sektor tudi v prihodnje.

O predavatelju
 • Uprava Republike Slovenije za jedrsko varnost
 • 4. sekcija: Zakonodaja in informacijska varnost v energetiki
  • Zagotavljanje kibernetske varnosti v dobavni verigi v jedrskem sektorju
Želite zastaviti vprašanja predavatelju?

  Events of the Speaker
  You might also love these events.
  16.05.2022
  Lorem ipsum dolor sit amet, voluptua iracundia an pri, his utinam principes dignissim ad. Ne nec dolore oblique nusquam, cu luptatum volutpat delicatissimi has.