Manja Skočir je mlada raziskovalka na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in doktorska študentka Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Magistrirala je na Pravni fakulteti ter na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je zaključila študij filozofije ter primerjalne književnosti in literarne teorije. Raziskovalno se ukvarja s filozofijo prava, pravom in tehnologijo, manipulacijo na spletu, umetno inteligenco ter etiko avtomatiziranih sistemov.

1. sekcija: Pravo in informacijska varnost – izzivi in rešitve
• Intersekcijska manipulacija na spletu
Prispevek analizira manipulacijo, do katere prihaja na spletu in ki se manifestira v obliki subtilno prilagojenega spletnega okolja, ki si na uporabnika prizadeva vplivati tako z zavajajočim dizajnom kot s personalizacijo vsebin na podlagi algoritmične analize njegovega spletnega vedenja. Po analogiji iz protidiskriminacijska prava, ki s konceptom intersekcijske diskriminacije opisuje primere diskriminacije na podlagi več osebnih okoliščin, to obliko spletne manipulacije prispevek definira kot primer večnivojske, multiple oziroma intersekcijske manipulacije.

O predavatelju
 • Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani
 • 1. sekcija: Pravo in informacijska varnost – izzivi in rešitve
  Intersekcijska manipulacija na spletu
Želite zastaviti vprašanja predavatelju?

  Events of the Speaker
  You might also love these events.
  16.05.2022
  Lorem ipsum dolor sit amet, voluptua iracundia an pri, his utinam principes dignissim ad. Ne nec dolore oblique nusquam, cu luptatum volutpat delicatissimi has.